Na 4. adventno nedeljo (20.12.2020) bomo skavtski voditelji delili Luč miru iz Betlehema tudi v župniji Št. Peter ­­– Otočec, in sicer:

  • Med 8:00-9:30 in 10:00-11:30 pred župnijsko cerkvijo sv. Petra in
  • Med 9:00-10:30 pred podružnično cerkvijo sv. Jakoba v Ždinji vasi.

Po predhodnem dogovoru z župnikom, se lahko plamen v cerkvi prevzame tudi v začetku tedna.

Znova vas naprošamo, da prinesete s sabo stekleno ohišje in tako prejmete le nov vložek in s tem opravimo tudi nekaj dobrega za naše okolje in naravo. Kdor pa le tega nima, pa bomo imeli s sabo tudi celotne sveče.

 

Prilagam poslanico in geslo letošnje akcije Luč miru iz Betlehema:

Naš svet je povsem isti kot včeraj, ta čas je le pokazal, kakšen je v resnici. Daleč smo si, že dolgo, in si od strahu ne upamo priti bližje.

Zato vam prinašamo luč, saj je luč tista, ki ogreje, tista, ki pomiri, tista, ki nas drug drugemu približa. Ko namreč v temi nekomu osvetli obraz, ta ni več strah, ampak človek.

Zato vam prinašamo Luč, ki se je v Božiču spustila med nas. To je naš korak bližje vam v teh mrzlih časih. Želimo vam dati to Luč, želimo vam biti ljudje. Sprejmite jo od nas in jo nesite naprej. Naredite tudi vi korak bližje ljudem, nikogar ne pustite samega, poiščite način, da jim pokažete bližino. Ljubezen je iznajdljiva in bo našla pot.

Prižgimo luč. Obdržimo bližino!

Letošnja zbrana sredstva se bodo namenila organizaciji Lunina vila, ki se ukvarja z zdravljenjem in preprečevanjem travm pri otrocih, kot so zlorabe, zanemarjanje, spolne zlorabe, smrt bližnjega, dolgotrajna bolezen, migracija …. Ter libanonski skavtski organizaciji, ki se že nekaj let bori za svoj obstoj, njeni člani pa pomagajo po celotni državi, ki jo je nedavno prizadela silovita eksplozija. Manjši del zbranih sredstev bo namenjen tudi Skladu sv. Lucije, ki je namenjen pomoči ob zdravstvenih težavah in stiskah naših članov, kjer lahko naša pomoč pripomore k boljšemu zdravljenju.

Vsako leto pa novomeški skavti dobrodelno noto razširimo še na lokalni del. Poiščemo pomoči potrebne družine in se obrnemo na njih z darom, ki jim pomaga, da lažje živijo oz. preživijo. Torej naj poudarimo, celoten LMB izkupiček gre za povrnitev stroškov nakupa sveč in v dobrodelni namen.

Kot že minulih nekaj let, lahko tudi letos darujete v obliki SMS donacij. Le-te bodo omogočene na omrežjih Telekoma Slovenije, Telemacha, A1 in T-2, preko SMS-sporočil s ključno besedo LUC1 ali LUC5 na 1919.

Zahvaljujemo se za vaš dar.

Luč miru iz Betlehema